Aandacht uit Frankrijk voor de Museumbunker Grebbelinie

Bezoek Frankrijk Museumbunker

In de wintermaanden is de museumbunker aan de Langesteeg gesloten. Zondagmiddag ging de deur open voor bezoek uit Frankrijk.

De Historische Kring Leusden verzorgde een rondleiding voor het gezelschap rond historicus Alain Durrieu, schrijver van een aantal boeken over de ‘Atlantikwall’. De gasten waren gidsen uit bunkermusea in Zuid-Bretagne en vrijwilligers bij de restauratie van bunkers, o.a. bij St. Nazaire. Dáár was in 40-45 een basis voor Duitse onderzeeërs, met uiteraard veel versterkingen in de omgeving. Het gezelschap bekeek al eerder overblijfsels van de Atlantikwall in Nederland. Nu wilde men ook iets zien van de Nederlandse verdedigingswerken. De reis ging naar Kornwerderzand (de Afsluitdijk) en op de terugweg langs de Grebbelinie.

Na een bezichtiging van de museumbunker volgde nog een rondleiding op de Asschatterkeerkade, met uitleg van de manier van onderwaterzetting van dit gebied tijdens de mobilisatie in 1939.

Meer lezen

corona
HKL

Documentatie-centrum HKL gesloten tot september

Naar aanleiding het beleid van de rijksoverheid met betrekking tot het coronavirus (COVID-19), heeft het bestuur helaas moeten besluiten alle publieksactiviteiten van de vereniging te

leusden-toen-mei-2020
LeusdenToen

Bijzondere uitgave van Leusden Toen

Deze Leusden Toen is om verschillende redenen een bijzondere uitgave. Het aantal pagina’s en de dikte van dit nummer zullen direct opvallen. Alle artikelen raken