Aandacht uit Frankrijk voor de Museumbunker Grebbelinie

Bezoek Frankrijk Museumbunker

In de wintermaanden is de museumbunker aan de Langesteeg gesloten. Zondagmiddag ging de deur open voor bezoek uit Frankrijk.

De Historische Kring Leusden verzorgde een rondleiding voor het gezelschap rond historicus Alain Durrieu, schrijver van een aantal boeken over de ‘Atlantikwall’. De gasten waren gidsen uit bunkermusea in Zuid-Bretagne en vrijwilligers bij de restauratie van bunkers, o.a. bij St. Nazaire. Dáár was in 40-45 een basis voor Duitse onderzeeërs, met uiteraard veel versterkingen in de omgeving. Het gezelschap bekeek al eerder overblijfsels van de Atlantikwall in Nederland. Nu wilde men ook iets zien van de Nederlandse verdedigingswerken. De reis ging naar Kornwerderzand (de Afsluitdijk) en op de terugweg langs de Grebbelinie.

Na een bezichtiging van de museumbunker volgde nog een rondleiding op de Asschatterkeerkade, met uitleg van de manier van onderwaterzetting van dit gebied tijdens de mobilisatie in 1939.

Meer lezen

leden vergadering cartoon
HKL

ledenvergadering geannuleerd

Onder voorbehoud was de ledenvergadering  van de Historische Kring Leusden aangekondigd voor 18 mei 2021. De situatie met Covid laat helaas niet toe dat deze

Toren Oud-Leusden met gerestaureerde haan
Uit de pers

Haan op toren Oud Leusden opnieuw verguld

De kerktoren op de begraafplaats in Oud Leusden heeft haar kruis, de gouden pijnappel en gouden windhaan sinds vrijdag 7 mei 2021 weer terug. Eind