Documentatie-centrum HKL gesloten tot september

corona

Naar aanleiding het beleid van de rijksoverheid met betrekking tot het coronavirus (COVID-19), heeft het bestuur helaas moeten besluiten alle publieksactiviteiten van de vereniging te annuleren tot nader order.

Zoals het er nu uitziet zal het documentatiecentrum in september weer open zijn op de eerste en derde vrijdag van de maand, van 18.30-20.00 uur. In de zomermaanden juli en augustus is het documentatiecentrum altijd al gesloten.


Het documentatiecentrum beschikt over een ruim aanbod van boeken en tijdschriften. Veel over de historie van Leusden, Stoutenburg, Achterveld en daarbuiten. Leden van de Historische Kring Leusden kunnen die inzien of lenen.

Maar ook het fotobestand is nu voor leden te raadplegen

Sinds kort bestaat de mogelijkheid voor leden van de Historische Kring om het fotoarchief van de Historische Kring Leusden te raadplegen. Duizenden historische foto’s van de Historisch Kring Leusden over Hamersveld, Leusbroek, Stoutenburg en Achterveld zijn in te zien. Maar dit kan alleen na afspraak met Krijn van Otterloo, beheerder van het documentatiecentrum. En uitsluitend tijdens de openingsuren van het documentatiecentrum op de eerste vrijdag van de maand.

Hoe werkt het?
Het fotoarchief is gedigitialiseerd, opgeslagen in een Collectie Management Systeem (ADLIB) en te benaderen via de HKL computer. Door op de computer een trefwoord (straatnaam / gebeurtenis / persoonsnaam) in te geven, zoekt het systeem naar een match. Desgewenst wordt u met raad en daad bijgestaan in het zoeken door de aanwezige beheerder. Hoewel er duizenden foto’s in het systeem zitten, is er uiteraard geen garantie op een ‘hit’. In verband met portretrecht, beeldrecht enz. mogen de gegevens uit ADLIB ter plaatse niet op enigerlei wijze gekopieerd worden.

Meer lezen

Aalt van der Hoef jr
LeusdenToen

LeusdenToen augustus 2020

In deze Leusden Toen herleven oude tijden, lokale geschiedenis uit de 20ste eeuw met foto’s die voor veel lezers van ons blad nog herkenbaar zullen

corona
HKL

Documentatie-centrum HKL gesloten tot september

Naar aanleiding het beleid van de rijksoverheid met betrekking tot het coronavirus (COVID-19), heeft het bestuur helaas moeten besluiten alle publieksactiviteiten van de vereniging te