Documentatie-centrum HKL alleen open na afspraak

corona

Door de situatie rond COVID-19 is het Documentatiecentrum van de HKL tot nader order niet geopend op de gebruikelijke momenten.

Leden en belangstellenden kunnen wel een afspraak maken met Krijn van Otterloo voor een bezoek tijdens de openingsuren van de bibliotheek via k.van.otterloo@kpnmail.nl.
Hopelijk gelden vanaf januari de gebruikelijke openingstijden. Daarover volgt dan bericht op deze plaats.


Het documentatiecentrum beschikt over een ruim aanbod van boeken en tijdschriften. Veel over de historie van Leusden, Stoutenburg, Achterveld en daarbuiten. Leden van de Historische Kring Leusden kunnen die inzien of lenen.

Maar ook het fotobestand is nu voor leden te raadplegen

Sinds kort bestaat de mogelijkheid voor leden van de Historische Kring om het fotoarchief van de Historische Kring Leusden te raadplegen. Duizenden historische foto’s van de Historisch Kring Leusden over Hamersveld, Leusbroek, Stoutenburg en Achterveld zijn in te zien. Maar dit kan alleen na afspraak met Krijn van Otterloo, beheerder van het documentatiecentrum. En uitsluitend tijdens de openingsuren van het documentatiecentrum op de eerste vrijdag van de maand.

Hoe werkt het?
Het fotoarchief is gedigitialiseerd, opgeslagen in een Collectie Management Systeem (ADLIB) en te benaderen via de HKL computer. Door op de computer een trefwoord (straatnaam / gebeurtenis / persoonsnaam) in te geven, zoekt het systeem naar een match. Desgewenst wordt u met raad en daad bijgestaan in het zoeken door de aanwezige beheerder. Hoewel er duizenden foto’s in het systeem zitten, is er uiteraard geen garantie op een ‘hit’. In verband met portretrecht, beeldrecht enz. mogen de gegevens uit ADLIB ter plaatse niet op enigerlei wijze gekopieerd worden.