Documentatie-centrum HKL alleen open na afspraak

corona

Door de situatie rond COVID-19 is het Documentatiecentrum van de HKL tot nader order niet geopend op de gebruikelijke momenten.

Leden en belangstellenden kunnen wel een afspraak maken met Krijn van Otterloo voor een bezoek tijdens de openingsuren van de bibliotheek via k.van.otterloo@kpnmail.nl.
Hopelijk gelden vanaf januari de gebruikelijke openingstijden. Daarover volgt dan bericht op deze plaats.


Het documentatiecentrum beschikt over een ruim aanbod van boeken en tijdschriften. Veel over de historie van Leusden, Stoutenburg, Achterveld en daarbuiten. Leden van de Historische Kring Leusden kunnen die inzien of lenen.

Maar ook het fotobestand is nu voor leden te raadplegen

Sinds kort bestaat de mogelijkheid voor leden van de Historische Kring om het fotoarchief van de Historische Kring Leusden te raadplegen. Duizenden historische foto’s van de Historisch Kring Leusden over Hamersveld, Leusbroek, Stoutenburg en Achterveld zijn in te zien. Maar dit kan alleen na afspraak met Krijn van Otterloo, beheerder van het documentatiecentrum. En uitsluitend tijdens de openingsuren van het documentatiecentrum op de eerste vrijdag van de maand.

Hoe werkt het?
Het fotoarchief is gedigitialiseerd, opgeslagen in een Collectie Management Systeem (ADLIB) en te benaderen via de HKL computer. Door op de computer een trefwoord (straatnaam / gebeurtenis / persoonsnaam) in te geven, zoekt het systeem naar een match. Desgewenst wordt u met raad en daad bijgestaan in het zoeken door de aanwezige beheerder. Hoewel er duizenden foto’s in het systeem zitten, is er uiteraard geen garantie op een ‘hit’. In verband met portretrecht, beeldrecht enz. mogen de gegevens uit ADLIB ter plaatse niet op enigerlei wijze gekopieerd worden.

Meer lezen

Leusden Toen-mei 2022
LeusdenToen

Leusden Toen Jaargang 38 nr.2 – mei 2022

In dit nummer van Leusden Toen aandacht voor het orgel van de Dorpskerk in Leusden-Zuid dat bestond vorig jaar 150 jaar. Verder een artikel over Willem V en zijn Leusdense jachtvelden, ruim 200 jaar geleden en een artikel over de jacht op bodemschatten met een metaaldetector, anno 2022.

voorjaarslezing; boek van Hans Onderwater voorkant-geddes
HKL

lezing over voedselconferenties in Achterveld op 28 en 30 april 1945

Het bestuur nodigt u van harte uit voor deze lezing op 28 april 2022. In Achterveld werd de voedseldropping in West-Nederland voorbereid. Historicus Hans Onderwater MBE uit Barendrecht plaatst deze belangrijke gebeurtenis in een historisch kader. Hij schreef diverse boeken over Operatie Manna.
Locatie: De Roskam, Hessenweg 212, 3791 PN Achterveld.
De aanvang is om 20.00 uur en de avond is vrij toegankelijk.
In de pauze krijgt u koffie of thee aangeboden.