Expositie over bevrijding in bibliotheek Leusden weer te bezichtigen

Midden Hagenouw 14-7-1940

Op 2 maart is de expositie over bevrijding van de Historische kring geopend door wethouder Wim Vos. Maar we konden toen niet vermoeden dat ruim een week later de bibliotheek haar deuren moest sluiten. Dit als gevolg van de coronamaatregelen. Inmiddels is de bibliotheek weer geopend. De expositie in het boerderijgedeelte van de bibliotheek Leusden is weer te bezichtigen.

Deze expositie is ingericht om 75 jaar bevrijding te herdenken.

Onze expositie brengt een aantal items bijeen. Te zien zijn een jurkje van een bruidsmeisje gemaakt van parachutestof. Er is een mooi beeldverhaal over wederopbouwboerderijen met boerderij Midden Hagenouw als middelpunt. Gedichten over vrijheid die gemaakt zijn door leerlingen van groep 8 van Het Kompas. Ook zijn er posters uit de tijd van de bezetting en na de bevrijding te zien.

bruidsjurk van parachutestof
jurkje van een bruidsmeisje gemaakt van parachutestof

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met de bevrijdingsherdenking van mei 2021 tijdens de openingsuren van de bibliotheek (behalve tijdens cursussen). De openingsuren zijn te vinden op openingstijden bibliotheek Leusden.

U bent van harte uitgenodigd!

Meer lezen

LeusdenToen maart 2021
LeusdenToen

Leusden Toen Jaargang 37 nr.1 – 2021

BESTUUR Bij het samenstellen van deze Leusden Toen is duidelijk dat er de komende maanden geen bijeenkomsten worden gehouden. Dat is vervelend maar dit ongemak valt

Bloemen monument Stirling
Stirlingmonument

Sobere herdenking bij Stirling monument

Dit jaar noodgedwongen een sobere herdenking op 3 februari bij het monument. Er zijn bloemen gelegd door Wim Vos locoburgemeester en Ronald Polak, voorzitter van