Expositie over bevrijding in bibliotheek Leusden weer te bezichtigen

Midden Hagenouw 14-7-1940

Op 2 maart is de expositie over bevrijding van de Historische kring geopend door wethouder Wim Vos. Maar we konden toen niet vermoeden dat ruim een week later de bibliotheek haar deuren moest sluiten. Dit als gevolg van de coronamaatregelen. Inmiddels is de bibliotheek weer geopend. De expositie in het boerderijgedeelte van de bibliotheek Leusden is weer te bezichtigen.

Deze expositie is ingericht om 75 jaar bevrijding te herdenken.

Onze expositie brengt een aantal items bijeen. Te zien zijn een jurkje van een bruidsmeisje gemaakt van parachutestof. Er is een mooi beeldverhaal over wederopbouwboerderijen met boerderij Midden Hagenouw als middelpunt. Gedichten over vrijheid die gemaakt zijn door leerlingen van groep 8 van Het Kompas. Ook zijn er posters uit de tijd van de bezetting en na de bevrijding te zien.

bruidsjurk van parachutestof
jurkje van een bruidsmeisje gemaakt van parachutestof

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met de bevrijdingsherdenking van mei 2021 tijdens de openingsuren van de bibliotheek (behalve tijdens cursussen). De openingsuren zijn te vinden op openingstijden bibliotheek Leusden.

U bent van harte uitgenodigd!

Meer lezen

Leusden Toen-mei 2022
LeusdenToen

Leusden Toen Jaargang 38 nr.2 – mei 2022

In dit nummer van Leusden Toen aandacht voor het orgel van de Dorpskerk in Leusden-Zuid dat bestond vorig jaar 150 jaar. Verder een artikel over Willem V en zijn Leusdense jachtvelden, ruim 200 jaar geleden en een artikel over de jacht op bodemschatten met een metaaldetector, anno 2022.

voorjaarslezing; boek van Hans Onderwater voorkant-geddes
HKL

lezing over voedselconferenties in Achterveld op 28 en 30 april 1945

Het bestuur nodigt u van harte uit voor deze lezing op 28 april 2022. In Achterveld werd de voedseldropping in West-Nederland voorbereid. Historicus Hans Onderwater MBE uit Barendrecht plaatst deze belangrijke gebeurtenis in een historisch kader. Hij schreef diverse boeken over Operatie Manna.
Locatie: De Roskam, Hessenweg 212, 3791 PN Achterveld.
De aanvang is om 20.00 uur en de avond is vrij toegankelijk.
In de pauze krijgt u koffie of thee aangeboden.