Expositie over bevrijding in bibliotheek Leusden weer te bezichtigen

Midden Hagenouw 14-7-1940

Op 2 maart is de expositie over bevrijding van de Historische kring geopend door wethouder Wim Vos. Maar we konden toen niet vermoeden dat ruim een week later de bibliotheek haar deuren moest sluiten. Dit als gevolg van de coronamaatregelen. Inmiddels is de bibliotheek weer geopend. De expositie in het boerderijgedeelte van de bibliotheek Leusden is weer te bezichtigen.

Deze expositie is ingericht om 75 jaar bevrijding te herdenken.

Onze expositie brengt een aantal items bijeen. Te zien zijn een jurkje van een bruidsmeisje gemaakt van parachutestof. Er is een mooi beeldverhaal over wederopbouwboerderijen met boerderij Midden Hagenouw als middelpunt. Gedichten over vrijheid die gemaakt zijn door leerlingen van groep 8 van Het Kompas. Ook zijn er posters uit de tijd van de bezetting en na de bevrijding te zien.

bruidsjurk van parachutestof
jurkje van een bruidsmeisje gemaakt van parachutestof

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met de bevrijdingsherdenking van mei 2021 tijdens de openingsuren van de bibliotheek (behalve tijdens cursussen). De openingsuren zijn te vinden op openingstijden bibliotheek Leusden.

U bent van harte uitgenodigd!

Meer lezen

Kapelaan (later pastoor) Kitselaar in 1943
LeusdenToen

Leusden Toen Jaargang 38 nr.4 – 2021

In het vierde nummer van deze jaargang leest u een bijdrage van Frans van Loenen over “Geertrudishof” naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de Stichting en de door haar beheerde woningen. De vlag kan uit en en het feestje wordt gevierd in november 2021….

Heiligenberg in 18e eeuw_Koninklijk_Huisarchief
HKL

Najaarslezing over De Heiligenberg door Rianne van Hilten

De HKL-najaarslezing wordt gehouden op donderdag 11 november in De Koningshof, De Blekerij 33 in Leusden. De aanvang is om 20.00 uur en de avond is vrij toegankelijk. Drs. Rianne van Hilten houdt een lezing over De Heiligenberg -10 eeuwen geschiedenis …