Sobere herdenking bij Stirling monument

Bloemen monument Stirling

Dit jaar noodgedwongen een sobere herdenking op 3 februari bij het monument. Er zijn bloemen gelegd door Wim Vos locoburgemeester en Ronald Polak, voorzitter van HKL. Fijren en Joren hebben als vertegenwoordigers van de basisschool Het Kompas (vanwege corona later in de middag) hun bloemen gelegd bij het monument. De Historische Kring Leusden nam het initiatief tot dit monument ter nagedachtenis aan de acht omgekomen bemanningsleden van de Stirling bommenwerper die op deze plek in 1943 werd neergeschoten. Het monument werd in 2018 onthuld. Leerlingen van basisschool Het Kompas hebben het monument geadopteerd.

Een sobere herdenking dit jaar voor de acht omgekomen bemanningsleden.

Zoals we op de persconferentie hebben vernomen, wordt de lockdown verlengd tot en met dinsdag 9 februari 2021. In deze lockdown  mag je met maximaal 2 personen buiten iets ondernemen. Dit betekent dat we helaas genoodzaakt zijn ook de herdenking  bij het Stirling gedenkteken op 3 februari 2021, ook in de afgeslankte vorm zonder publiek,  niet kunnen laten doorgaan. We hopen voor  volgend jaar  (2022) op een plechtige ceremonie waarbij eenieder welkom is.

Gerard  Voskuilen en José Huurdeman

Meer lezen

Leusden Toen-mei 2022
LeusdenToen

Leusden Toen Jaargang 38 nr.2 – mei 2022

In dit nummer van Leusden Toen aandacht voor het orgel van de Dorpskerk in Leusden-Zuid dat bestond vorig jaar 150 jaar. Verder een artikel over Willem V en zijn Leusdense jachtvelden, ruim 200 jaar geleden en een artikel over de jacht op bodemschatten met een metaaldetector, anno 2022.

voorjaarslezing; boek van Hans Onderwater voorkant-geddes
HKL

lezing over voedselconferenties in Achterveld op 28 en 30 april 1945

Het bestuur nodigt u van harte uit voor deze lezing op 28 april 2022. In Achterveld werd de voedseldropping in West-Nederland voorbereid. Historicus Hans Onderwater MBE uit Barendrecht plaatst deze belangrijke gebeurtenis in een historisch kader. Hij schreef diverse boeken over Operatie Manna.
Locatie: De Roskam, Hessenweg 212, 3791 PN Achterveld.
De aanvang is om 20.00 uur en de avond is vrij toegankelijk.
In de pauze krijgt u koffie of thee aangeboden.