Historisch Kijkcafé: de St. Hubertusjacht

historisch-kijkcafe-st--hubertusjacht

De Historische Kring Leusden vertoont foto’s van vroeger van Hamersveld, Leusbroek, Stoutenburg en Achterveld.

Op donderdag 3 november is het thema: de St. Hubertusjacht. Deze activiteit is in de Bibliotheek Leusden en start om 14:30 uur. De toegang is gratis.

U kunt zich hiervoor aanmelden via de website van de Bibliotheek Eemland of direct via de onderstaande link en dus niet via de HKL.

 

De essentie van een slipjacht is het jachtspel van ruiters en een meute honden, foxhounds, in de natuur. Zij volgen een geurspoor dat te paard of te voet getrokken wordt door de ‘sliptrekker’. Dit geurspoor imiteert de vluchtende vos. De volgers trachten het jachtspel te paard te volgen. Volgens traditie wordt de slipjacht rond de naamdag van de heilige Hubertus gehouden. Vanouds wordt het jachtseizoen geopend met de St. Hubertusjacht die sinds 1919 gedurende honderd jaar gereden werd in Den Treek.

Collectie Historische Kring Leusden

De laatste jaren zijn steeds meer afbeeldingen uit de collectie van de Historische Kring Leusden (HKL) geïnventariseerd en op adres geordend. Hierdoor is gemakkelijk na te gaan of foto’s van een bepaalde straat en huisnummer beschikbaar zijn. De HKL scant graag foto’s van particulieren om deze dan weer aan anderen te kunnen laten zien. U kunt foto’s meenemen naar het “Historisch Kijkcafé”.