Historisch Kijkcafé: over Leusdense verzetsvrouwen

hannie-van-den-hengel--petertje--met-verzetsvrienden-uit-ondergr

Foto: Hannie van den hengel met verzetsvrienden uit ondergrondse

De Historische Kring Leusden vertoont foto’s van vroeger van Hamersveld, Leusbroek, Stoutenburg en Achterveld.

Op dinsdag 18 april 2023 is het thema: verzetsvrouwen die in de Tweede Wereldoorlog in onze gemeente actief waren. Deze activiteit is in de Bibliotheek Leusden en start om 14:30 uur. De toegang is gratis.

U kunt zich hiervoor aanmelden via de website van de Bibliotheek Eemland of direct via de onderstaande link en dus niet via de HKL.

De meeste vrouwen kwamen uit Leusden en Achterveld, maar ook wel van elders. Zo nam Hannie van den Hengel, dochter van een Hamersveldse smid, deel aan de grootste bevrijdingsactie uit de Tweede Wereldoorlog.

José Huurdeman verzorgt de presentatie. De foto’s en de bijhorende informatie komen uit haar boeken en publicaties in diverse tijdschriften.

Collectie Historische Kring Leusden

De laatste jaren zijn steeds meer afbeeldingen uit de collectie van de Historische Kring Leusden (HKL) geïnventariseerd en op adres geordend. Hierdoor is gemakkelijk na te gaan of foto’s van een bepaalde straat en huisnummer beschikbaar zijn. De HKL scant graag foto’s van particulieren om deze dan weer aan anderen te kunnen laten zien. U kunt foto’s meenemen naar het “Historisch Kijkcafé”.