Historisch Kijkcafé: ‘Overleven in Sperrgebiet’

Clubhuis Paradijsweg Leusden

Foto Historische Kring Leusden.

In het kijkcafé vertoont de Historische Kring Leusden foto’s van vroeger over Hamersveld, Leusbroek, Stoutenburg en Achterveld. Dit keer gaat het over het kindertehuis Ingeborg in Den Treek. Pas recent werd duidelijk dat leidinggevende inspirerende vrouwen hier een groot aantal Joodse onderduikers voor de bezetter verborgen hielden. Een van die vrouwen, Hertha Müller- Kühlenthal zou na de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de Sociaal Pedagogische Opleiding Middeloo in Amersfoort.

De presentatie wordt verzorgd door Johan Quaghebeur en Jørgen Mispelblom Beijer, resp. schrijver en onderzoeker van het boek dat de HKL vorig jaar uitgaf. Tijdens het kijkcafé is Overleven in Sperrgebiet, een kindertehuis in Den Treek te koop voor € 17,50 contant of per pin.

Deze activiteit is in het boerderijgedeelte van de Bibliotheek Leusden en start om 14:30 uur. 

De Bibliotheek Leusden, Hamersveldseweg 77 in de Hamershof.
Donderdagmiddag 18 april 14.30-15.30 uur.

De toegang is vrij maar na aanmelding vooraf via de website van de Bibliotheek Eemland of direct via de onderstaande link.

 

Collectie Historische Kring Leusden

De laatste jaren zijn steeds meer afbeeldingen uit de collectie van de Historische Kring Leusden (HKL) geïnventariseerd en op adres geordend. Hierdoor is gemakkelijk na te gaan of foto’s van een bepaalde straat en huisnummer beschikbaar zijn. De HKL scant graag foto’s van particulieren om deze dan weer aan anderen te kunnen laten zien. U kunt foto’s meenemen naar het “Historisch Kijkcafé”.