HKL Jubileumboek op radio Golfbreker

HKL Jubileumboek

Zaterdagochtend 17 december 2022 heeft José Huurdeman een interview gegeven op Radio Golfbreker over het jubileumboek van de Historische Kring Leusden (HKL).

Aanleiding hiervoor is het feit dat de HKL in 2025 haar 40-jarig bestaan viert en daarvoor een boek uitgeeft met als titel ‘Geschiedenis van Leusden in veertig plekken, 40 jaar Historische Kring Leusden’.

Hierin worden 40 markante plekken in de geschiedenis van Leusden beschreven en uitgebeeld door kunstwerken van Leusdense kunstenaars. De kunstenaars krijgen de vrijheid om de plekken herkenbaar uit te beelden en informatie toe te voegen waarom gekozen is voor de plek en achtergrond over het kunstwerk. Samen met tekstschrijvers die de historische plekken zullen beschrijven zal het jubileumboek een bijzondere uitgave worden. Waarin 40 nog herkenbare plekken, maar ook 40 niet meer zichtbare plekken in Leusden zullen worden weergegeven.

Het bijzondere jubileumboek van de HKL zal in 2025 verschijnen in een prachtige kleurrijke uitgave met afmetingen van 30 bij 30 cm.

Meer achtergrond is te beluisteren in het interview via de volgende link: Radio Golfbreker over het jubileumboek HKL