HKL krijgt een mooi bedrag van de Rabo ClubSupport

Rabo ClubSupport 2020

Maquette

De HKL wil de maquette van de molen van Bavoort tentoonstellen. Daarvoor hebben we een grote vitrine van plexiglas nodig. Het model is namelijk bijna 2 meter hoog. De echte molen van Bavoort werd in 1917 afgebroken. Het fraaie schaalmodel is gemaakt door de heer W.J. Kortes, die ook de maquette van boerderij de Bieshaar in de Bibliotheek Leusden vervaardigde en aan de HKL schonk.

Voor dit doel is door de vele stemmen € 1.040,24 behaald. De Historische Kring Leusden bedankt iedereen die op ons heeft gestemd. Met deze bijdrage kunnen wij de grote vitrine realiseren.

De video van Rabo ClubSupport die de uitslag bekent maakt kun je hier zien

De Rabo ClubSupport biedt kennis, ons netwerk en financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Leden van Rabobank Amersfoort Eemland hebben tijdens de stemperiode bepaald welke financiële bijdrage de deelnemende clubs en verenigingen ontvangen.

In de regio Amersfoort Eemland zijn in 2020 11.670 stemmen uitgebracht op 162 lokale verenigingen en stichtingen. In totaal wordt er een bedrag van € 75.000,- verdeeld. Een fantastisch resultaat!

De coöperatieve Rabobank ondersteunt samen met haar leden 162 lokale verenigingen en stichtingen in meer of mindere mate bij het helpen realiseren van hun doelen. Het doel is om samen de club en de buurt sterker te maken. Gewoon omdat een club zoveel méér is dan een club!

Meer lezen

Leusden Toen-mei 2022
LeusdenToen

Leusden Toen Jaargang 38 nr.2 – mei 2022

In dit nummer van Leusden Toen aandacht voor het orgel van de Dorpskerk in Leusden-Zuid dat bestond vorig jaar 150 jaar. Verder een artikel over Willem V en zijn Leusdense jachtvelden, ruim 200 jaar geleden en een artikel over de jacht op bodemschatten met een metaaldetector, anno 2022.

voorjaarslezing; boek van Hans Onderwater voorkant-geddes
HKL

lezing over voedselconferenties in Achterveld op 28 en 30 april 1945

Het bestuur nodigt u van harte uit voor deze lezing op 28 april 2022. In Achterveld werd de voedseldropping in West-Nederland voorbereid. Historicus Hans Onderwater MBE uit Barendrecht plaatst deze belangrijke gebeurtenis in een historisch kader. Hij schreef diverse boeken over Operatie Manna.
Locatie: De Roskam, Hessenweg 212, 3791 PN Achterveld.
De aanvang is om 20.00 uur en de avond is vrij toegankelijk.
In de pauze krijgt u koffie of thee aangeboden.