lezing over voedselconferenties in Achterveld op 28 en 30 april 1945

voorjaarslezing; boek van Hans Onderwater voorkant-geddes

In Achterveld werd de voedseldropping in West-Nederland voorbereid. Historicus Hans Onderwater MBE uit Barendrecht plaatst deze belangrijke gebeurtenis in een historisch kader. Hij schreef diverse boeken over Operatie Manna – Chowhound en leerde een van de hoofdrolspelers, RAF Air Commodore Andrew Geddes, persoonlijk kennen. Hij ontving voor zijn werk en de boeken die hij schreef onder meer de Britse onderscheiding MBE. Na de lezing wordt zijn nieuwste boek gepresenteerd: Andrew Geddes ‘A Winged gunner’, de biografie van deze Britse generaal. Hiervoor mocht hij putten uit de persoonlijke archieven en dagboeken van Geddes.

Locatie: De Roskam, Hessenweg 212, 3791 PN Achterveld.

De aanvang is om 20.00 uur en de avond is vrij toegankelijk.
In de pauze krijgt u koffie of thee aangeboden.

U kunt verschillende uitgaven van de HKL bekijken op onze boekentafel.
Ook ligt hier het nieuwe boek over Andrew Geddes. De prijs van het boek os 29,99 euro.

U kunt uw exemplaar laten signeren.

Het bestuur van de Historische Kring Leusden ziet u graag bij de interessante en boeiende lezing op 28 april in  De Roskam in Achterveld.

voorjaarslezing; boek van Hans Onderwater achterkant-geddes

Meer lezen

AmbassadevanVredeLeusden
HKL

Vredesfietstocht

Vanaf de Vredesweek 2022 staat de Vredesfietstocht online en is voor iedereen te downloaden.
De route van de fietstocht gaat langs 45 zichtbare oorlogsherinneringen en monumenten in Leusden en voert door mooie natuurgebieden. De tocht is samengesteld door de Ambassade van Vrede Leusden samen met de Historische Kring Leusden en geschikt voor het hele gezin. Op deze manier kunnen generaties elkaar over de betekenis van Vrede vertellen.

historisch-kijkcafe-st--hubertusjacht
Historisch Kijkcafé

Historisch Kijkcafé: de St. Hubertusjacht

In het historisch Kijkcafé op donderdag 3 november is het thema: de St. Hubertusjacht. Deze activiteit is in de Bibliotheek Leusden en start om 14:30 uur. De toegang is gratis.
U kunt zich hiervoor aanmelden via de website van de Bibliotheek Eemland. Vanouds wordt het jachtseizoen geopend met de St. Hubertusjacht die sinds 1919 gedurende honderd jaar gereden wordt in Den Treek.