Museumbunker groeit uit tot toeristenattractie

museumbunker-grebbelinie

LEUSDEN – De Museumbunker op de Liniedijk aan de Langesteeg is onderhand een toeristische attractie geworden in Leusden.
De bunker wordt beheerd door een groep vrijwilligers die het ’s morgens openen en ’s avonds weer sluiten. De gemeente is nu op zoek naar versterking.

Het gaat om een vrijwilliger die enkele coördinerende taken op zich wil nemen en de bunker één dag in de week wil openen en sluiten. Tijdens de openeningstijden tussen 10:00 uur en 16:00 uur is de bunker onbemand. De museumbunker, die gevestigd is aan de Langesteeg 2, werd in 2014 omgebouwd tot een klein museum over de Tweede Wereldoorlog. Hierdoor is deze historie beleefbaar gemaakt.
“Het gastenboek van de museumbunker staat vol met enthousiaste reacties van bezoekers, van jong tot oud die uit allerlei uithoeken van het land de bunker zijn komen bezichtigen”, schrijft de gemeente op haar website.

Augustus 20, 2016 | Amersfoortse Courant

Meer lezen

Schrijfblokken 14x vKooij
HKL

Aantekeningen notariële akten A.J. van Kooij nu online!

Vanaf 1970 tot 1990 heeft de heer Arie van Kooij een groot deel van de notariële akten uit Archief Eemland van de Amersfoortse en Leusdense notarissen doorgenomen. Leden van de Historische Kring Leusden hebben deze met de hand geschreven aantekeningen uitgetypt met de bedoeling ze voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Kapelaan (later pastoor) Kitselaar in 1943
LeusdenToen

Leusden Toen Jaargang 38 nr.4 – 2021

In het vierde nummer van deze jaargang leest u een bijdrage van Frans van Loenen over “Geertrudishof” naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de Stichting en de door haar beheerde woningen. De vlag kan uit en en het feestje wordt gevierd in november 2021….