Museumbunker groeit uit tot toeristenattractie

museumbunker-grebbelinie

LEUSDEN – De Museumbunker op de Liniedijk aan de Langesteeg is onderhand een toeristische attractie geworden in Leusden.
De bunker wordt beheerd door een groep vrijwilligers die het ’s morgens openen en ’s avonds weer sluiten. De gemeente is nu op zoek naar versterking.

Het gaat om een vrijwilliger die enkele coördinerende taken op zich wil nemen en de bunker één dag in de week wil openen en sluiten. Tijdens de openeningstijden tussen 10:00 uur en 16:00 uur is de bunker onbemand. De museumbunker, die gevestigd is aan de Langesteeg 2, werd in 2014 omgebouwd tot een klein museum over de Tweede Wereldoorlog. Hierdoor is deze historie beleefbaar gemaakt.
“Het gastenboek van de museumbunker staat vol met enthousiaste reacties van bezoekers, van jong tot oud die uit allerlei uithoeken van het land de bunker zijn komen bezichtigen”, schrijft de gemeente op haar website.

Augustus 20, 2016 | Amersfoortse Courant

Meer lezen

Leusden Toen-mei 2022
LeusdenToen

Leusden Toen Jaargang 38 nr.2 – mei 2022

In dit nummer van Leusden Toen aandacht voor het orgel van de Dorpskerk in Leusden-Zuid dat bestond vorig jaar 150 jaar. Verder een artikel over Willem V en zijn Leusdense jachtvelden, ruim 200 jaar geleden en een artikel over de jacht op bodemschatten met een metaaldetector, anno 2022.

voorjaarslezing; boek van Hans Onderwater voorkant-geddes
HKL

lezing over voedselconferenties in Achterveld op 28 en 30 april 1945

Het bestuur nodigt u van harte uit voor deze lezing op 28 april 2022. In Achterveld werd de voedseldropping in West-Nederland voorbereid. Historicus Hans Onderwater MBE uit Barendrecht plaatst deze belangrijke gebeurtenis in een historisch kader. Hij schreef diverse boeken over Operatie Manna.
Locatie: De Roskam, Hessenweg 212, 3791 PN Achterveld.
De aanvang is om 20.00 uur en de avond is vrij toegankelijk.
In de pauze krijgt u koffie of thee aangeboden.