Schoolklassen komen naar tentoonstelling over bevrijding

Kind voor mijn deur

LEUSDEN – In het kader van 70 jaar bevrijding zijn de Bibliotheek Eemland en (onder meer) de Historische Kring Leusden een project gestart met alle groepen 8 van het basisonderwijs in de regio. Aan alle leerlingen van groep 8 is het boek ‘Een kind voor mijn deur’ van Ellen ten Berge aangeboden. In Leusden en Achterveld zijn zo’n 250 boeken uitgedeeld. Binnen het project kunnen de klassen een tentoonstelling van de Historische Kring Leusden in de Bibliotheek Leusden bezoeken. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Samenlevingsinitiatieven.
De Zeven schoolklassen van basisscholen uit Leusden en Achterveld komen naar de bibliotheek om de tentoonstelling over de bezetting en bevrijding te bekijken. Drie scholen zijn al geweest en nog vier klassen volgen in de maand juni. Zij krijgen tekst en uitleg van leden van de Historische Kring Leusden. De kinderen hebben zich in de klas al voorbereid middels een DVD en het boek van Ellen ten Berge.
De voorwerpen in de vitrine zijn afkomstig uit de privécollectie van Gert Stein, medewerker van Kamp Amersfoort, terwijl de achterwand door de Historisch Kring Leusden is ingericht. De hele tentoonstelling is gedurende de openingstijden van de bibliotheek, ook voor andere bezoekers, nog tot oktober te bekijken.

Juni 1, 2015 | LeusderKrant

Meer lezen

Leusden Toen-mei 2022
LeusdenToen

Leusden Toen Jaargang 38 nr.2 – mei 2022

In dit nummer van Leusden Toen aandacht voor het orgel van de Dorpskerk in Leusden-Zuid dat bestond vorig jaar 150 jaar. Verder een artikel over Willem V en zijn Leusdense jachtvelden, ruim 200 jaar geleden en een artikel over de jacht op bodemschatten met een metaaldetector, anno 2022.

voorjaarslezing; boek van Hans Onderwater voorkant-geddes
HKL

lezing over voedselconferenties in Achterveld op 28 en 30 april 1945

Het bestuur nodigt u van harte uit voor deze lezing op 28 april 2022. In Achterveld werd de voedseldropping in West-Nederland voorbereid. Historicus Hans Onderwater MBE uit Barendrecht plaatst deze belangrijke gebeurtenis in een historisch kader. Hij schreef diverse boeken over Operatie Manna.
Locatie: De Roskam, Hessenweg 212, 3791 PN Achterveld.
De aanvang is om 20.00 uur en de avond is vrij toegankelijk.
In de pauze krijgt u koffie of thee aangeboden.