Schoolklassen komen naar tentoonstelling over bevrijding

Kind voor mijn deur

LEUSDEN – In het kader van 70 jaar bevrijding zijn de Bibliotheek Eemland en (onder meer) de Historische Kring Leusden een project gestart met alle groepen 8 van het basisonderwijs in de regio. Aan alle leerlingen van groep 8 is het boek ‘Een kind voor mijn deur’ van Ellen ten Berge aangeboden. In Leusden en Achterveld zijn zo’n 250 boeken uitgedeeld. Binnen het project kunnen de klassen een tentoonstelling van de Historische Kring Leusden in de Bibliotheek Leusden bezoeken. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Samenlevingsinitiatieven.
De Zeven schoolklassen van basisscholen uit Leusden en Achterveld komen naar de bibliotheek om de tentoonstelling over de bezetting en bevrijding te bekijken. Drie scholen zijn al geweest en nog vier klassen volgen in de maand juni. Zij krijgen tekst en uitleg van leden van de Historische Kring Leusden. De kinderen hebben zich in de klas al voorbereid middels een DVD en het boek van Ellen ten Berge.
De voorwerpen in de vitrine zijn afkomstig uit de privécollectie van Gert Stein, medewerker van Kamp Amersfoort, terwijl de achterwand door de Historisch Kring Leusden is ingericht. De hele tentoonstelling is gedurende de openingstijden van de bibliotheek, ook voor andere bezoekers, nog tot oktober te bekijken.

Juni 1, 2015 | LeusderKrant