VITRINES

Historische Kring Leusden

Heeft uw bedrijf, vereniging of organisatie in de komende jaren een jubileum te vieren en wilt u ook een exposite in één van onze vitrines? Neem dan contact op met het secretariaat van de Historische Kring Leusden. Een bestuurslid van de vitrinecommissie zal dan met u overleggen of er mogelijkheden zijn.

De Historisch Kring Leusden heeft op meerdere locaties exposities ingericht. De onderwerpen en locaties van de exposities aangevuld met enkele foto’s zijn hieronder te bekijken.

Expositie HKL over Leusdense reclame-uitingen op voorwerpen

In de bibliotheek is een nieuwe  expositie te bezichtigen van allerlei Leusdense reclame-uitingen op voorwerpen. Suikerzakjes, glazen, Delfts blauwe borden, kannen, en een Delftspaars dienblad. Tevens twee jeneverkruiken  en een asbak van De Mof. Deze collectie van Frans van Loenen heeft de afgelopen periode in de vitrine in Antares gestaan.

Expositie HKL over 75 jaar Bevrijding
Ter gelegenheid van 75 jaar Bevrijding zijn uit het hele land foto’s ingezonden voor een expositie in de Tweede Kamer.  Er waren voorrondes in alle provincies en er werden honderd foto’s geselecteerd.  De Historische Kring Leusden stuurde twaalf foto’s in.  Deze twaalf  ingezonden foto’s hangen in de bibliotheek links naast de balie. Uiteindelijk kwam één foto in aanmerking voor het landelijke project.
 
Van de 100 foto’s waren er overigens meer in Leusden genomen. Andere organisaties leverden ook foto’s over situaties in onze gemeente, zoals de inundatie bij Asschat en foto’s van Kamp Amersfoort. Deze foto’s zijn op in100fotos.nl te zien.  
Expositie Annie de Beaufort
Op 16 maart 2022 heeft Louki Eschauzier-van den Bosch de tentoonstelling geopend over het leven van haar achternicht Annie Aleida de Beaufort.
 
De tentoonstelling over  ‘juffrouw Annie’ is een samenwerking van de Historische Kring Leusden, Stichting De Boom en Groot Zandbrink.
 
De vitrine is dagelijks tussen 9.00-16.00 uur te bezichtigen in de hal van de Exporuimte. In het weekend van 13.00-17.00 uur.   De toegang is gratis. 
Expositie over het gevonden oerbos in de Den Treek

In de vitrines liggen foto’s en informatie van archeoloog Jos Bazelmans Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. In Den Treek werd een dennenbos gevonden van 13 duizend jaar oud. Als hoogtepunt ligt er een echt  stukje oerbos. Veel meer informatie is te lezen op onze website: Oerbos ontdekt

Foto's van de exposities