VITRINES

Historische Kring Leusden

Heeft uw bedrijf, vereniging of organisatie in de komende jaren een jubileum te vieren en wilt u ook een exposite in één van onze vitrines? Neem dan contact op met het secretariaat van de Historische Kring Leusden. Een bestuurslid van de vitrinecommissie zal dan met u overleggen of er mogelijkheden zijn.

De Historisch Kring Leusden heeft op meerdere locaties exposities ingericht. De onderwerpen en locaties van de exposities aangevuld met enkele foto’s zijn hieronder te bekijken.

Vorige slide
Volgende slide
Tentoonstellingen over Anna Aleida de Beaufort
In 2023 zijn er twee tentoonstellingen over Anna Aleida de Beaufort,
Huize De Boom en Huize De Heiligenberg.
 
Locatie: Bibliotheek Leusden aan de Hamersveldseweg 77. De tentoonstelling belicht Anna Aleida de Beaufort en haar landgoederen De Boom en De Heiligenberg.
 
Locatie: De expositiehal van Groot Zandbrink aan de Postweg 2. Hier is een tentoonstelling over ‘Juffrouw Annie’ te zien.

De fietstocht kan worden gecombineerd met een bezoek aan beide tentoonstellingen

Expositie Anna Aleida de Beaufort
Op 16 maart 2022 heeft Louki Eschauzier-van den Bosch de tentoonstelling geopend over het leven van haar achternicht Annie Aleida de Beaufort.
 
De tentoonstelling over  ‘juffrouw Annie’ is een samenwerking van de Historische Kring Leusden, Stichting De Boom en Groot Zandbrink.
 
De vitrine is dagelijks tussen 9.00-16.00 uur te bezichtigen in de hal van de Exporuimte. In het weekend van 13.00-17.00 uur.   De toegang is gratis. 

Foto's van de exposities