Voorinschrijving boek
AFGEGRENDELD

Online voorinschrijven en direct afrekenen

U kunt als lid van de familie De Beaufort, de Historische Kring Leusden of Oud Woudenberg op dit boek voorinschrijven en het thuisbezorgd krijgen voor de vaste prijs van slechts € 15,00. Deze prijs is onafhankelijk van recente papierprijsverhogingen.

Na 15 december kunt u niet meer voorinschrijven. Het boek is in het voorjaar te koop bij de Historische Kring Leusden, Oud Woudenberg en Kamp Amersfoort. De verkoopprijs van het boek is dan tussen de € 20 en €25, afhankelijk van de gevolgen van de sterk verhoogde papierprijzen.

In het onderstaande inschrijfformulier moeten alle velden verplicht worden ingevuld om de bestelling  en betaling verder af te ronden. Na betaling via iDeal ontvangt u de orderbevestiging op het opgegeven e-mailadres.

Boek afgegrendeld voorzijde

Totaal te betalen € -

Boekspecificatie

Het boek Afgegrendeld op A4-formaat is in full colour en bevat 336 bladzijden, gedrukt op matglanzend papier. Het boek is genaaid gebonden in een harde kaft.

Belangrijkste informatie

In het voorjaar van 2022 zal het boek AFGEGRENDELD van de drukpersen rollen. Johan de Kruijff (Stichting Oud Woudenberg), Ronald Polak (Historische Kring Leusden) en Harry Ruijs (Nationaal Monument Kamp Amersfoort) startten in 2013 hun gezamenlijke zoektocht naar de historische achtergronden van een Duits schijnvliegveld in Den Treek, maar er speelde nog meer in dit westelijke bos- en heidegebied.

Dit boek verhaalt over een afgegrendeld gebied. Wat zich daar afspeelde moest geheim blijven. Hier volgen verhalen over soms kleine gebeurtenissen die het leven tekenden van wie erbij betrokken was. Ooggetuigen vertellen wat ze als kind meemaakten. Wat zij toen zagen is hen altijd bijgebleven. Hun herinneringen aan belangrijke voorvallen staan centraal, omlijst door historische achtergronden.

Inhoud

  Inleiding
 1. Mobilisatie en meidagen
 2. Een schijnvliegveld voor Soesterberg
 3. Hollandse SS’ers opgeleid in den Treek
 4. Duitse activiteiten in den Treek en op de Leusderhei
 5. De luchtoorlog boven den Treek-Henschoten
 6. Geheime mannetjes
 7. De geallieerden in aantocht
 8. Dertienduizend Duitsers achter prikkeldraad
 9. De naoorlogse jaren
 10. Interviews en dagboekfragmenten