Voorjaarslezing 28 april geannuleerd

Akkoord van Achterveld

De zeer interessante voorjaarslezing van de Historische Kring Leusden over Het Akkoord van Achterveld gaat definitief niet door. De lezing zou op 28 april worden gegeven door deskundige Hans Onderwater. Helaas moeten we deze buitengewone interessante bijeenkomst annuleren in verband met Covid-19.

Direct na de onderhandelingen tussen de Geallieerden en de bezetter in Achterveld op 28 en 30 april 1945, werd op 29 april 1945 een begin gemaakt met Operatie Manna, de Britse voedseldroppings.

Als u meer wilt weten over de onderhandelingen over voedsel en vrede in de Sint Jozefschool in Achterveld kunt u kijken op de https://www.canonvannederland.nl/nl/utrecht/regio-eemland/leusden/het-akkoord-van-achterveld.

Hans Onderwater is vicevoorzitter van de Documentatiegroep ’40-’45, bestuurslid van het Oorlogs- en Verzetsmuseum in Rotterdam en schrijver van 25 boeken over de 2e wereldoorlog.

Meer lezen

Toren Oud-Leusden met gerestaureerde haan
Uit de pers

Haan op toren Oud Leusden opnieuw verguld

De kerktoren op de begraafplaats in Oud Leusden heeft haar kruis, de gouden pijnappel en gouden windhaan sinds vrijdag 7 mei 2021 weer terug. Eind

LT-april-2021
LeusdenToen

Leusden Toen Jaargang 37 nr.2 – 2021

Redactie  Gedwongen door de omstandigheden bespreekt het bestuur de agenda met behulp van de digitale snelweg. Vooruitkijken naar en inplannen van activiteiten gaan door. Maar