Voorjaarslezing 28 april geannuleerd

Akkoord van Achterveld

De zeer interessante voorjaarslezing van de Historische Kring Leusden over Het Akkoord van Achterveld gaat definitief niet door. De lezing zou op 28 april worden gegeven door deskundige Hans Onderwater. Helaas moeten we deze buitengewone interessante bijeenkomst annuleren in verband met Covid-19.

Direct na de onderhandelingen tussen de Geallieerden en de bezetter in Achterveld op 28 en 30 april 1945, werd op 29 april 1945 een begin gemaakt met Operatie Manna, de Britse voedseldroppings.

Als u meer wilt weten over de onderhandelingen over voedsel en vrede in de Sint Jozefschool in Achterveld kunt u kijken op de https://www.canonvannederland.nl/nl/utrecht/regio-eemland/leusden/het-akkoord-van-achterveld.

Hans Onderwater is vicevoorzitter van de Documentatiegroep ’40-’45, bestuurslid van het Oorlogs- en Verzetsmuseum in Rotterdam en schrijver van 25 boeken over de 2e wereldoorlog.

Meer lezen

Schrijfblokken 14x vKooij
HKL

Aantekeningen notariële akten A.J. van Kooij nu online!

Vanaf 1970 tot 1990 heeft de heer Arie van Kooij een groot deel van de notariële akten uit Archief Eemland van de Amersfoortse en Leusdense notarissen doorgenomen. Leden van de Historische Kring Leusden hebben deze met de hand geschreven aantekeningen uitgetypt met de bedoeling ze voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Kapelaan (later pastoor) Kitselaar in 1943
LeusdenToen

Leusden Toen Jaargang 38 nr.4 – 2021

In het vierde nummer van deze jaargang leest u een bijdrage van Frans van Loenen over “Geertrudishof” naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de Stichting en de door haar beheerde woningen. De vlag kan uit en en het feestje wordt gevierd in november 2021….