Voorjaarslezing 28 april geannuleerd

Akkoord van Achterveld

De zeer interessante voorjaarslezing van de Historische Kring Leusden over Het Akkoord van Achterveld gaat definitief niet door. De lezing zou op 28 april worden gegeven door deskundige Hans Onderwater. Helaas moeten we deze buitengewone interessante bijeenkomst annuleren in verband met Covid-19.

Direct na de onderhandelingen tussen de Geallieerden en de bezetter in Achterveld op 28 en 30 april 1945, werd op 29 april 1945 een begin gemaakt met Operatie Manna, de Britse voedseldroppings.

Als u meer wilt weten over de onderhandelingen over voedsel en vrede in de Sint Jozefschool in Achterveld kunt u kijken op de https://www.canonvannederland.nl/nl/utrecht/regio-eemland/leusden/het-akkoord-van-achterveld.

Hans Onderwater is vicevoorzitter van de Documentatiegroep ’40-’45, bestuurslid van het Oorlogs- en Verzetsmuseum in Rotterdam en schrijver van 25 boeken over de 2e wereldoorlog.

Meer lezen

leden vergadering cartoon
HKL

ledenvergadering geannuleerd

Onder voorbehoud was de ledenvergadering  van de Historische Kring Leusden aangekondigd voor 18 mei 2021. De situatie met Covid laat helaas niet toe dat deze