Voorjaarslezing 28 april geannuleerd

Akkoord van Achterveld

De zeer interessante voorjaarslezing van de Historische Kring Leusden over Het Akkoord van Achterveld gaat definitief niet door. De lezing zou op 28 april worden gegeven door deskundige Hans Onderwater. Helaas moeten we deze buitengewone interessante bijeenkomst annuleren in verband met Covid-19.

Direct na de onderhandelingen tussen de Geallieerden en de bezetter in Achterveld op 28 en 30 april 1945, werd op 29 april 1945 een begin gemaakt met Operatie Manna, de Britse voedseldroppings.

Als u meer wilt weten over de onderhandelingen over voedsel en vrede in de Sint Jozefschool in Achterveld kunt u kijken op de https://www.canonvannederland.nl/nl/utrecht/regio-eemland/leusden/het-akkoord-van-achterveld.

Hans Onderwater is vicevoorzitter van de Documentatiegroep ’40-’45, bestuurslid van het Oorlogs- en Verzetsmuseum in Rotterdam en schrijver van 25 boeken over de 2e wereldoorlog.

Meer lezen

Leusden Toen-mei 2022
LeusdenToen

Leusden Toen Jaargang 38 nr.2 – mei 2022

In dit nummer van Leusden Toen aandacht voor het orgel van de Dorpskerk in Leusden-Zuid dat bestond vorig jaar 150 jaar. Verder een artikel over Willem V en zijn Leusdense jachtvelden, ruim 200 jaar geleden en een artikel over de jacht op bodemschatten met een metaaldetector, anno 2022.

voorjaarslezing; boek van Hans Onderwater voorkant-geddes
HKL

lezing over voedselconferenties in Achterveld op 28 en 30 april 1945

Het bestuur nodigt u van harte uit voor deze lezing op 28 april 2022. In Achterveld werd de voedseldropping in West-Nederland voorbereid. Historicus Hans Onderwater MBE uit Barendrecht plaatst deze belangrijke gebeurtenis in een historisch kader. Hij schreef diverse boeken over Operatie Manna.
Locatie: De Roskam, Hessenweg 212, 3791 PN Achterveld.
De aanvang is om 20.00 uur en de avond is vrij toegankelijk.
In de pauze krijgt u koffie of thee aangeboden.