Wandeling door Stoutenburg

Aat van der harst bij vilderskerkhof

Aat van der Harst, wandelcoach en schrijver van het boek ‘Wandel je wijzer, stad en natuur als coach’ wandelt heel wat af. Niet alleen over oude marskramer- en pelgrimspaden in heel Europa, maar ook in zijn woonplaats Leusden. Als wandelcoach vertelt Aat onderweg verhalen die boeien aan groepen en individuen. Voor het programma Route C van RTV Utrecht maakt Aat een wandeling door Stoutenburg.

De wandeling start bij het Vilderskerkhof aan de Stoutenburgerlaan. Verder vertelt Aat over de Barneveldse beek, het marskramerspad, de Hessenweg en Kasteel Stoutenburg. De video van ongeveer 5 minuten is hieronder te zien.

Meer lezen

Kapelaan (later pastoor) Kitselaar in 1943
LeusdenToen

Leusden Toen Jaargang 38 nr.4 – 2021

In het vierde nummer van deze jaargang leest u een bijdrage van Frans van Loenen over “Geertrudishof” naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de Stichting en de door haar beheerde woningen. De vlag kan uit en en het feestje wordt gevierd in november 2021….

Heiligenberg in 18e eeuw_Koninklijk_Huisarchief
HKL

Najaarslezing over De Heiligenberg door Rianne van Hilten

De HKL-najaarslezing wordt gehouden op donderdag 11 november in De Koningshof, De Blekerij 33 in Leusden. De aanvang is om 20.00 uur en de avond is vrij toegankelijk. Drs. Rianne van Hilten houdt een lezing over De Heiligenberg -10 eeuwen geschiedenis …