Wandeling door Stoutenburg

Aat van der harst bij vilderskerkhof

Aat van der Harst, wandelcoach en schrijver van het boek ‘Wandel je wijzer, stad en natuur als coach’ wandelt heel wat af. Niet alleen over oude marskramer- en pelgrimspaden in heel Europa, maar ook in zijn woonplaats Leusden. Als wandelcoach vertelt Aat onderweg verhalen die boeien aan groepen en individuen. Voor het programma Route C van RTV Utrecht maakt Aat een wandeling door Stoutenburg.

De wandeling start bij het Vilderskerkhof aan de Stoutenburgerlaan. Verder vertelt Aat over de Barneveldse beek, het marskramerspad, de Hessenweg en Kasteel Stoutenburg. De video van ongeveer 5 minuten is hieronder te zien.

Meer lezen

Leusden Toen-mei 2022
LeusdenToen

Leusden Toen Jaargang 38 nr.2 – mei 2022

In dit nummer van Leusden Toen aandacht voor het orgel van de Dorpskerk in Leusden-Zuid dat bestond vorig jaar 150 jaar. Verder een artikel over Willem V en zijn Leusdense jachtvelden, ruim 200 jaar geleden en een artikel over de jacht op bodemschatten met een metaaldetector, anno 2022.

voorjaarslezing; boek van Hans Onderwater voorkant-geddes
HKL

lezing over voedselconferenties in Achterveld op 28 en 30 april 1945

Het bestuur nodigt u van harte uit voor deze lezing op 28 april 2022. In Achterveld werd de voedseldropping in West-Nederland voorbereid. Historicus Hans Onderwater MBE uit Barendrecht plaatst deze belangrijke gebeurtenis in een historisch kader. Hij schreef diverse boeken over Operatie Manna.
Locatie: De Roskam, Hessenweg 212, 3791 PN Achterveld.
De aanvang is om 20.00 uur en de avond is vrij toegankelijk.
In de pauze krijgt u koffie of thee aangeboden.