Wandelingen over de Grebbelinie

museum wandeling

Een bezoek aan het museum is te combineren met een wandeling over de oude Grebbeliniedijk (met QR-codes). Tijdens deze tocht door een prachtig natuurgebied komt u ook verschillende Nederlandse kazematten tegen.

Wist u al dat vleermuizen hierin overwinteren? De liniedijk is één lange verhoogde boulevard met uitzicht over het mooie bekenlandschap van de Gelderse Vallei.

Tip: maak ook een wandeling over de Asschatterkeerkade. Door de Grebbelinie app te downloaden met uw smartphone, kunt u getuige zijn van de strijd met de Duitsers in mei 1940 in Asschat. Er is ook een QR-code route op de 1,4 km lange Asschatterkeerkade.

Meer informatie is te vinden op:

Grebbelinie.nl en oudwoudenberg.nl/grebbelinie

Meer lezen

Schrijfblokken 14x vKooij
HKL

Aantekeningen notariële akten A.J. van Kooij nu online!

Vanaf 1970 tot 1990 heeft de heer Arie van Kooij een groot deel van de notariële akten uit Archief Eemland van de Amersfoortse en Leusdense notarissen doorgenomen. Leden van de Historische Kring Leusden hebben deze met de hand geschreven aantekeningen uitgetypt met de bedoeling ze voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Kapelaan (later pastoor) Kitselaar in 1943
LeusdenToen

Leusden Toen Jaargang 38 nr.4 – 2021

In het vierde nummer van deze jaargang leest u een bijdrage van Frans van Loenen over “Geertrudishof” naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de Stichting en de door haar beheerde woningen. De vlag kan uit en en het feestje wordt gevierd in november 2021….